Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Caffé Cagliari története

A Caffé Cagliari története egészen 1895-ig nyúlik vissza, amikor Ambrogio Cagliari a húszas évei elején elég bátor volt ahhoz, hogy Brazíliába emigráljon, követve álmát egy jobb jövő reményében. Egy kávéültetvényen kapott munkát, ahol egyből szerelmes is lett a kávék világába. Rövid időn belül egy egyszerű munkásból a kávészemek kiválasztásának és pörkölésének szakértőjévé vált.

Amikor 1909-ben Ambrogio visszatért Itáliába, megnyitotta Modena első kávépörkölő- és kostoló boltját. A feldolgozásban szerzett szakértelme és kereskedelmi tapasztalata azonnali sikert hozott számára. 1911-ben vállalkozása aranyérmet nyert a genovai nemzetközi vásáron.

A két világháború között a cég tovább fejlődött: a pörkölőüzemet egy másik telephelyre, az üzletet pedig nagyobb helységbe költöztették, mely egész éjjel nyitva tartó kávézóvá vált.

1939-ben Ambrogio átadta cégét fiainak.

 

Ambrogio három fia új lendületet adott a vállalatnak, különösen Luigi, aki apja nyomdokaiba lépve vette át a kávépörkölés irányítását.

A kávéfőzővel ellátott márkajelzés kialakítása erre az időszakra nyúlik vissza, és hamarosan mindenütt a minőség szimbólumaként vált ismertté.

 

1963-ban megnyílt az új pörkölőüzem, modern gyártási részleggel, irodákkal és reprezentatív helységekkel. Néhány évvel később a teljes céget a márkanév használatával együtt Luigi és fia, Alberto vette át.

 

1979-ben Alberto további jelentős változtatásokat hajtott végre a vállalatnál, tovább fejlesztve azt a márkát, amelynek éves fogyasztása több, mint 100 millió csésze évente, 40 országban világszerte.

1996-ban Alberto lánya, Alessandra is csatlakozott a céghez, képviselve a család negyedik generációját. Alessandra újabb lendületet adott, ezúttal a kommunikáció és marketing területén.

 

2006-ban bevezetésre került egy speciális, nagy nyomású szelepekkel ellátott csomagolási technika, a szakmai szektornak szánt csomagokhoz. Ugyanebben az évben megalapították a cég "La Scuola del Caffé" képzési központját.

2009-ben a cég fennállásának 100. évfordulójára megnyitották a Kávéfőzők Múzeumát, egy rendkívüli gyűjteményt, mely több, mint 120 darab nagy értékű történelmi, illetve művészi példányt tartalmaz.

 

 

2019. A családi hagyomány folytatódik a minőség iránti elkötelezettséggel. 110 évvel alapítása után a Caffé Cagliari bemutatja a PURO 44-et, egy új 100% Arabica - organikus termesztésből származó kávékeveréket.

 

 

 

 

 

Nincs megjeleníthető termék.